NIEUWS

Bijna thuiswedstrijd Groningen

Geplaatst

Bijna een thuis wedstrijd in Groningen. Rond de 15:00 uur op dinsdagmiddag het kamp op geslagen, maar iedereen is moe en hebben slaap nodig. Toch erg trots dat het team er weer staat, waarschijnlijk hebben we geen vooruit gang geboekt. We zijn blij dat we de boot weer hebben kunnen herstellen. De boot en de opslag van de boot lagen ongeveer een kilometer uit elkaar, dat was jammer! Hierdoor hebben we het staartstuk op de camping in elkaar gezet en daarna onder de boot gezet. Ondertussen lag ons schroef in de freesbank in Drachten met dank aan Wibo en Keimpe lag deze donderdag avond in onze partytent. De schroef zouden we nog polijsten, maar de jongens van de Skipper te Leeuwarden en een paar biertjes is er in de tent gepolijst……..het resultaat viel in de ochtend toch iets tegen…hahahahahaa.

Het was ook zo gezellig in de stamkroeg “Sinnergy” en dat heeft er ook nog te geleid dat er een aantal zijn vertrokken naar het centrum van Groningen.

7 uur ging de toeter en daar waren ze niet allemaal even blij mee. De boot moest om 11:00 uur in het water liggen. In de ochtend werd er nog hard gewerkt aan de boot. Als zag er goed uit en naar tevredenheid. De eerste race was een toch van 48 km, maar er was voor de volgers moeilijk bij te komen. Haaye kreeg vandaag de aanwijzingen van Melanie vanaf de startplaats en dat deed ze erg goed. Met duidelijke en zeer voledige informatie, want Haaye was ook niet bij de uitleg….hij wist niet veel vooraf. In het begin een goede en snelle start, maar na een herberekeing moest we toch wat verlies geven. Uiteindelijk nog erg spannend om de 4 de plek, maar het werd 5de. Op de foto’s was te zien dat de boot anders in het water lag, dan in Purmerend maar daar waaide het ook erg hard. Bij de sprint werden we 5de en achteraf hadden we een tweede poging moeten doen, want ze hebben de meetapparatuur bijgesteld. Ons boot moet het niet hebben van de topspeed (21 km per uur overigens), maar van een constante snelheid. Michel wilde nog even een rondje varen even een beetje PR waren zijn woorden. Bij terugkomst zagen ze het ledje van de dompelpomp branden, dat was het teken dat de boot water maakte……ja hoor de boot had wel 100 kg water extra meegenomen. Vandaar de ligging van de boot in het water. De punt van de boot stond veel hoger. De parade door de grachten werd dan ook niet mee gevaren.

Op de kant kwamen we er achter dat de koeling naar de motor heeft gelekt en vandaar het water aan boord.

In de ochtend (zaterdag) werd er corrosie en water in de motor gevonden, dus het lek ons verstandig om op zaterdag niet mee te racen. Het risico op meer schade was groot en de teleurstelling ook. Zeker ook naar een 3 dagen keihard sleutelen om de boot weer zo ver te krijgen.

Veel geluk hebben we nog niet gehad tijdens de competitie, maar we weten dat het in de boot zit om ons te mengen om de top 3. Voorlopig gaan we te onder aan de betrouwbaarheid van de boot en een beetje geluk.

Kop op, volgende week 4 dagen varen en zorgen dat we er staan, want we hebben al besloten om niet af te reizen naar Monaco. Ook een zware beslissing, maar voor nu de beste beslissing. Als we af reizen dan gaan we voor maar 1 plek…….nummer 1.

Redactie SST

Geef een reactie