NIEUWS

Een goede start!

Achter de schermen wordt er weer hard gewerkt door het Sinngery Solar Team om het seizoen goed van start te gaan. We willen ook graag starten met een andere boot. Een boot met meer potentie en waar we de komende jaren mee vooruit kunnen.

Hiervoor is een gedeelte van het team op donderdag 23 november gestart met een 2 daagse cursus Composiet Verwerken in Emmeloord bij Magenta Academy BV en Magenta Innovations BV. Onder leiding van Allard Zandstra krijgen we instructies hoe we de boot op een goede manier kunnen bouwen.

In de cursus ligt de nadruk op het verwerken van composiet. De vezels zorgen voor het overbrengen van trekkrachten en de hars houdt de vezels samen en zorgt voor het overbrengen van drukkrachten en schuifspanningen. Het ontwerp van de boot staat vast; we hoeven deze alleen nog maar te bouwen!

Wim Brink van Fatol kunststoffen is ook betrokken bij het project. Hij adviseert het team over het te gebruiken materiaal en de stappen die we moeten doorlopen om tot een goed eindproduct te komen.

Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat een ander vakgebied is. Wim Brink had een hele mooie metafoor: voor zijn gevoel staat de composiet industrie in vergelijking tot de verlichtingsindustrie bij de gloeilamp. Als je nu kijkt waar de verlichtingsindustrie nu staat met LED en OLED en in z’n kort tijd, dan beloofd dit wat voor de composiet industrie. Composiet is de toekomst!

Als onderwijs (ROC) moeten we hier ook zeker iets mee, en de eerste stap is er. De studenten Michel, Tom, Jildou, Haaye en Keimpe gaan ervoor! De eerste studenten van ROC Friese Poort Drachten geschoold in composiet verwerking.

Redactie SST

Geef een reactie