NIEUWS

NK Akkrum – donderdag 10 mei

Geplaatst

Om 9:00 uur aanwezig op de Wetterwille om met zijn alleen te vertrekken richting Akkrum. De laatste dingen nog aan de boot veranderen, waaronder het staarstuk monteren. Rond de klok van 11 uur vertrokken en we willen nog een proefvaart maken in Oldeboorn , dat hebben we ook gedaan. Hier komen nog wat problemen boven tafel, waaronder de stuurkabel die er afschiet. Door Haaye en Arjan is dit ter plaatse nog aangepast.

Hierna vertrokken naar Akkrum voor de keuring hier moesten we even wachten. Er waren meerdere teams die ervoor hadden gekozen om de boot hier nog te laten keuren. Wij hoefden de batterij niet meer te laten controleren dat was al gebeurd in Almere, gelukkig. Dit kost namelijk veel tijd.

Tijdens de keuring hebben Michel en Jelmer een mooie plek aan de doorgaande weg gereserveerd voor het team. Tenten en partytent opgebouwd op het camping terrein. Een mooie plek.

Onze boot werd gekeurd en er kwamen nog een aantal dingen uit, waaronder de stoel vastzetten, registratienummer (2-YB-271) plaatsen, sticker bij de motorschakelaar, drijfvermogen en nummerplaat voorop.

We kregen 2 uur de tijd om dit aan te passen en de herkeuring te ondergaan, door een goede team inzet is dit gelukt. De boot goed gekeurd en het nummer A05 ontvangen. Hierna hebben lekker gegeten bij de pizzeria in Akkrum. Helaas onder tijdsdruk, want we wilden nog naar de  Palaver 2018 voor een uitleg wat ons staat te wachten voor de komende dage. Een uitleg  en toelichting op de route van de organisatie.

Een drukke dag, maar super gezellig met het team.

Redactie Sst

Geef een reactie