NIEUWS

NK Akkrum laatste dag

Na de eerste dag liggen de verwachtingen van dag twee ook anders. We hebben een ‘le mans’ start en dat betekend eerste hardlopen en dan de boot aantikken en starten maar….. en dan zoveel mogelijk rondjes maken door Akkrum. Arjan heeft alles gegeven en vervolgens mocht Tom rondjes draaien.

Erg mooi door Akkrum heen, maar soms ook erg vervelend met de wat langzamere deelnemers in het veld. Eigenlijk redelijk van achter begonnen en uiteindelijk als derde over de finish. Op 30 seconden van de nummer 2. Een goede race, maar misschien in het begin weer wat voorzichtig geweest. De boot moeten we natuurlijk ook leren ken in deze nieuwe situatie.

Een goede prestatie, want we doen mee om het podium. Met het laatste onderdeel de sprint in het voor uitzicht en dit is niet ons sterkste punt of beter gezegd de concurrentie heeft dit beter voor elkaar, maar als we laatste worden zijn we toch nummer 3. We weten echter wel dat de VHL-Nordwin die een punt achter ons staat een hogere top snelheid heeft.  Als we dan maar achter hun eindigen, want dan staan we gelijk in punten en is de uitslag van de race van vrijdag doorslag gevend.

Helaas we worden vierde op dit onderdeel en het ging ook niet echt lekker volgens Tom en VHL-Nordwin tweede, dus met 1 punt verschil worden we derde in het eind klassement.


Ja natuurlijk hoop je dat je het zo goed voor elkaar hebt en natuurlijk ging het testen al goed. Maar je weet het niet zeker pas als je gaat racen is dat het geval en nu moeten we dus ook onze mindset veranderen we horen erbij en nu moeten we ons focussen op de strategie en de eind en top waarden van de boot.

We kunnen gewoon stellen en succesvol NK voor het Sinnergy solar Team, want we hebben voor het eerst een beker meegenomen terug naar de vestiging. Deze beker is speciaal en derde van Nederland.

Redactie SST

 

Geef een reactie