NIEUWS

NK Akkrum – vrijdag 11 mei

Boot lag vrijdagmorgen om 9:00 uur in het water om de eerste aanraking met water om Akkrum te weerstaan. Zoals al eerder liet de stuurinrichting op remkabel ons in de steek. Met als gevolg dat we de boot er weer uit moesten halen om te kijken wat de schade was. De schade was groter dan verwacht de stuurkabel was er nu vooraf, maar ook een spant was eruit. De zonnepanelen wekt ook niet de maximale spanning op.

Half 11 halen was toen een hele uitdaging om te halen. We hebben toen ook in alle wijsheid besloten om ons af te melden voor de race. Een hele teleurstelling voor het team. Natuurlijk was dit voor ons de grote test, maar je gaat ervan uit als team te kunnen varen en mee te doen aan de race. Niet op de kant te staan met een trailer op de boot.

Een andere stuurinrichting gehaald en deze is er in gebouwd, tevens de zonnepanelen door gemeten en opnieuw aangesloten. De hele dag nog aan het werk geweest en uiteindelijk een hele goede proefvaart gehad. De test stelt ons erg tevreden en dit geeft vertrouwen voor de dag van morgen.

In de avond gezellig met z’n alleen rond de BBQ en nog lekker nabesproken over vandaag en wat we misschien wel anders willen hebben aan de boot.

Redactie Sst

 

Een gedachte over “NK Akkrum – vrijdag 11 mei

Geef een reactie