NIEUWS

NK – Akkrum

Geplaatst

Na een de keuring van gisteren waren we klaar voor de race. Voor een aantal team leden een slechte nacht was het moment daar de start om 10:15! Gespannen kijken wat de boot presteerde en daad werkelijk kon. Met vorig jaar in ons achter hoofd kon het alleen maar beter gaan.

We hadden ons voor genomen om rustig te starten, wat misschien achteraf een wat mindere keuze is geweest. We wilden niet echt veel risico nemen op deze eerste dag.  ROC Friese Poort ging er al snel van door met een dikke 18 km per uur en ook Sunflare ging ons bij de start al snel voor bij met de zelfde snelheid. Wij bleven een beetje op de 14 km per uur hangen. na het 10 km punt zagen we dat Sneek langzamer ging en Sunflare hun al had gepasseerd.

 

 

 

Na het 10 km punt heeft Tom de gashendel ook wat verder naar voren

gedrukt en liep onze snelheid op naar een 16,5 km per uur. Nog voor het 15 km punt passeerden we Sneek, die achteraf problemen hebben gehad.

Tom kreeg na het 25 km punt nogmaals de opdracht van Jelmer (rekenwonder in de auto) om er een tikje bij te doen daardoor kwam Tom net als Max Verstappen een beetje in niemands land. Voor ons Sunflare eigenlijk meteen met 18 km per uur vooruit gegaan en achter ons door uitval van Sneek een gat naar de derde plek.

Er gingen regelmatig complimenten van Tom richting het team dat de boot zo lekker ging, maar we hebben dat natuurlijk een beetje laten passeren ( u weet wel iets met oren). Finishen dat was voor ons het belangrijkste vandaag. Om alle inspanningen van de afgelopen 2 jaar en de ellende van vorig jaar te vergeten.

Bij het 40 km punt kwam er nog een kritisch moment. De accu zat nog maar op een lag percentage en het weer werkte ook niet echt mee (het was bewolkt). Het team stond bij de brug van Terhene en Jelmer en Tom hebben samen veel overlegt en hebben toch wat gas terug genomen en toen de zon en de accu op hetzelfde niveau weer bleven de gas hendel weer wat naar voren geduwd………

Als tweede finishen was een beloning voor het harde werken, de vele uren en het enorme doorzettingsvermogen. Vanaf deze plaat wil ik nu al Jelmer, Tom, Arjan en Michel bedanken.

Morgen nog even en nu kijken of we het podium kunnen vast houden.

Redactie SST

Geef een reactie