NIEUWS

Spanning neemt toe!!

Aankomende zondag 6 mei wordt de boot technisch gekeurd in Almere door Solar Sport One. Er moeten nog een aantal dingen gebeuren, waaronder nog elektra en het “oude” staartstuk eronder zetten. Wil niet zeggen dat er hard wordt gewerkt aan de boot, maar een nog strakkere planning was wel beter geweest voor het eind resultaat.

 

 

 

We hebben hier en daar wel wat kostbare tijd laten liggen, maar ja dat is achteraf (een spreekwoord met een koe …hahahahaha) . Nu gewoon zorgen dat de boot afkomt en dan straks nog eens evalueren en de plannen voor de komende tijd op een rijtje zetten. Er zit ook nog een update aan te komen op de boot, maar daar later meer over. Eerst maar eens kijken waar we staan op 11 en 12 mei Nederlands kampioenschap te AKKRUM. Voor onze fans hier het wedstrijdschema:

Vrijdag 11 mei

Start ‘Duurrace Akkrum’: iedere vaartuigcategorie heeft zijn eigen start, er wordt gestart vanaf de Kolk tussen 10.30 en 11.30 uur.

Finish race: naar verwachting zullen de eerste zonneboten om 14.00 uur weer terug zijn in Akkrum.

Zaterdag 12 mei

Start ‘Rondje Akkrum’: Om 13.30 start de grote Solar Race.  Als onderdeel van de start moet door één teamlid van ieder team een ‘run’ gelopen worden. Als de boot “afgetikt” is mag de stuurman vertrekken.

Tijdsduur race: de duur van de race bedraagt zowel voor Young Solar als voor de grote Solar Race 60 minuten. De run maakt hier onderdeel van uit.

Finish race: de Young Solar Race eindigt om 12.00 uur en de grote Solar Race eindigt om 14.30 uur. Naar volgorde van het aantal afgelegde rondes en volgorde van binnenkomst vindt ‘ranking’ plaats.

Start ‘Sprint Akkrum’: de sprint is voor alle deelnemende klassen, inclusief Young Solar en wordt gevaren in de oude Boarn. De start is ter hoogte van de Bibliotheek, Boarnswal 15. Vanaf 16.00 uur wordt er gestart. Om 17.00 is de sprint afgelopen.

Prijsuitreiking: om 18.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats bij het tentenkamp.

In de loop van de week maken we meer bekend over de hoofdsponsor en onthullen we de boot hier ook op internet. Tussen de race van 11 en 12 mei en de volgende race te Purmerend op 22 en 23 juni organiseren we nog een bijeenkomst voor sponsoren, familie, vrienden en fans om de boot van dichtbij te bewonderen en kennismaking met het team.

Redactie Sst

Geef een reactie