Uncategorized

Dordrecht…Drechtsteden 2019.

We kommen naar Dordrecht om de derde plaats te handhaven in het algemene klassement. De boot vooraf natuurlijk gecontroleerd, want andere teams hadden ons duidelijk gewaarschuwd voor de schade van zout water in Monaco. Eigenlijk viel dat erg mee! Er hangt dus wel de nodige spanning  rond de laatste race. Zou de boot en het team weer presteren zoals we in Nederland gewend waren. We beginnen met de lange afstand iets wat we wel kunnen. Eigenlijk alle podiums te danken aan een goede lange afstandsrace. Het is een mooie locatie met zicht op de baan, dus op de race. Het was een mooie race samen met Spectrum, want door ziekte en omstandigheden verliet Wispher het wedstrijdveld. Hierdoor was onze derde plek eigenlijk wel zeker, maar door de pech van VHL werd het spannend, want zij staan tweede in het algemene klassement. Belangrijk was gewoon dit weekend ons ding doen…..varen! Gewoon varen en finishen!

Op de middag hadden we nog een sprintrace waar we als vierde over de finish kwamen. Eigenlijk wel zoals 5 seconden verschil met VHL die derde werd na reparatie van hun boot. Een goede start de eerste dag (vrijdag 6 september). Mooie rondvaart door Dordrecht bij schemering was het laatste van de dag.

Zaterdag was een dag van korte afstanden; Top speed, slalom en match race. Na een koude avond in het tentje waren ze er weer klaar voor. Onze Topspeed ligt rond de 26 km per uur, want de afstand is kort waar over wordt gemeten. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat we vierde werden op dit onderdeel met een snelheid van 25,8. Toen het onderdeel Slalom meestal het goede en favoriete onderdeel van Tom, maar door een reken foutje ging het niet zo goed als we hadden gehoopt. Hier werden we ook vierde in het klassement. In de match race ging het toch weer lekker voor ons en werden we derde in het klassement en dat betekende dat we weer derde waren in het klassement van Dordrecht. Alle races in Nederland op het podium en we wisten dat we derde waren in het algemene klassement van World Series 2019. We konden er ook al moeilijk aan rekenen voor ons zelf, want de tweede plek zat er voor ons gevoel wel in. Op het moment van de verschijning van het algemene klassement van de World Series 2019 explodeerde onze groeps-app we waren tweede geworden. Wat een wereld prestatie en wat een afsluiting van het seizoen 2019, want Sunflare (oud-studenten ROC Friese Poort)  is nog even een stapje te ver zo realistisch moeten we ook zijn. Een bekroning voor het team (Tom, Michel, Arjan en Jelmer) op het harde werken.

Trotse redactie SST

Geef een reactie